Experiències del camp a la taula

Experiències del camp a la taula

Informació pràctica

  • Visita guiada: 1h15

  • Preus: Visita + menú a partir de 52,50€

  • Públic: Adults i grups

  • Recurs ecoturístic: Flora, paisatge agrari, gastronomia local

  • Idiomes: Català, castellà, francès i anglès

  • Època de l'any: Tot l'any

Descripció

Visita guiada per una empresa local per descobrir com es produeix la sidra i els sucs de fruita des del camp fins al producte final, amb un tast de les begudes i un excel·lent dinar amb productes locals de temporada i en un entorn de camps i pomeres únic.

i altres fruites dolces

Poma

Les fruites dolces es cultiven a la plana del Baix Ter des de temps immemorials i són una de les principals fonts d’ingressos dels agricultors. El principal conreu fruiter és la poma, però també es produeixen préssecs, nectarines, cireres i peres. Al municipi d’Ullà és on el paisatge de pomeres assoleix una màxima esplendor.

Aquests productes de proximitat tenen cada vegada més valor. La poma, concretament, disposa d’un distintiu d’origen i de qualitat, la prestigiosa Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona. Les varietats més reconegudes són la Golden, la Reed Delicious, la Royal Gala, la Granny Smith i la Pink Lady, però també s’han mantingut algunes varietats locals. La producció és integrada i, per tant, es minimitza l’ús de productes agroquímics i s’apliquen processos per afavorir la diversitat de l‘ecosistema agrícola.

Alguns productors i empreses turístiques ofereixen visites guiades pels camps de pomeres, amb degustacions incloses.