Elaboració artesanal

Anxova de l'Escala

Anxoves d'elaboració artesanal

Un dels productes gastronòmics amb més reputació de la Costa Brava —fins i tot a escala mundial— és l’anxova de l'Escala. Aquesta població compta amb una llarga tradició històrica com a indústria anxovera, amb una elaboració artesanal —feta amb productes naturals— que s’ha mantingut al llarg dels anys. Visitar alguna de les fàbriques d’anxova del municipi és una oportunitat única per conèixer com s’elaboren actualment les anxoves de l'Escala. També és interessant fer la ruta guiada al Museu de l’Anxova i de la Sal.

Les angules són un altre producte gastronòmic molt apreciat. Es capturen a la Gola del Ter i al rec del Molí de Pals, en ple Parc Natural. La pesca de l’angula al Baix Ter la van començar pescadors bascos establerts a Torroella de Montgrí a meitat dels anys 50 del segle passat. L’Angula del Ter es pesca amb bussó, un art de pesca específic per capturar els exemplars menors de 10 cm.

Elaboradors i saladors d'anxoves de l'Escala de venda directa: