Sostenible i artesanal
Pesca
Pesca sostenible i artesanal
La pesca és una activitat amb una llarga tradició a l’Empordà i a la Costa Brava. Al sector marítim del Parc Natural hi ha més de 60 espècies de peix i marisc aptes per al consum, amb algunes de destacades com l’anxova, la llagosta, el llobarro, l’orada, el calamar o el sard, entre moltes altres.
Els pescadors d’aquesta zona s’agrupen, majoritàriament, en dues confraries, la de l’Escala i la de l’Estartit. Gran part dels pescadors practiquen la pesca artesanal i comercialitzen els seu producte fresc als principals nuclis de població del Parc Natural i a les llotges d’altres poblacions de la Costa Brava. La Confraria de Pescadors de l’Escala ha creat el Centre d’Interpretació del Peix – MARAM. Des d’aquest equipament s’està redefinint el pescaturisme, una activitat que consisteix en pujar a bord d’una embarcació tradicional i acompanyar els pescadors en un matí de pesca.
Els pescadors d’aquesta zona s’agrupen, majoritàriament, en dues confraries, la de l’Escala i la de l’Estartit. Gran part dels pescadors practiquen la pesca artesanal i comercialitzen els seu producte fresc als principals nuclis de població del Parc Natural i a les llotges d’altres poblacions de la Costa Brava. La Confraria de Pescadors de l’Escala ha creat el Centre d’Interpretació del Peix – MARAM. Des d’aquest equipament s’està redefinint el pescaturisme, una activitat que consisteix en pujar a bord d’una embarcació tradicional i acompanyar els pescadors en un matí de pesca.